Filter

Visokokakovostna varilna žica (tudi polnjena) za varjenje po MIG/MAG varilnem postopku navita ovoj do ovoja in odlično kalibrirana. Na razpolago v različnih premerih in pakiranjih (kolut in sod).

Prava izbira MIG/MAG žice lahko poveča produktivnost in dobiček. Lincoln varilne žice omogočajo visoko kakovostno varjenje brez potrebe po dodatni obdelavi in prinašajo številne prihranke v proizvodnem procesu. Za vse dobavljene žice vam zagotovimo ustrezne certifikate.

Širok nabor MIG/MAG varilne žice za: jeklo, nerjavno jeklo (Inox), nikelj, baker, aluminij, in druge.

Varilna žica se največkrat uporablja za varjenje s plinom CO2 ali mešanico. Varilna žica je navita na kolutu ovoj do ovoja. Obstajajo koluti velikosti 0,5 kg, 1, kg, 2 kg, 15 kg, 16 kg in žica navita v sodu velikosti 250 ali 500 kg.

Žice se razlikujejo tudi po debelini. Običajno obstajajo varilne žice od 0,8 do premera 1,2mm. Varilne žice za varjenje pod praškom pa so debelejšega premera in sicer od 2,0 do 4,0 mm.

Lincoln Electric je proizvajalec visoko kakovostnih varilnih žic in sicer za varjenje klasičnega jekla katero imajo pod nazivom Ultramag (SG2, SG3).

Druge vrste varilnih žic spadajo polnjene varilne žice.

Tretja veja so žice polnjene s varilnim praškom.

Četrta kategorija pa so žice za varjenje po EPP varilnem postopku, katere se uporabljajo v kombinaciji z ustreznim varilnim praškom.

Pomembno je izpostaviti tudi material iz katerega je varilna žica. Največkrat je varilna žica iz bakra, nerjavnega jekla in aluminija. Varilna žica iz aluminija se uporablja za varjenje aluminijastega materiala, medtem, ko bakreno lahko uporabljamo za druge materiale, kot je npr. železo. Varilno žico se namesti v varilni aparat za varjenje. Med varjenjem se kolut samodejno vrti in nam žico pošilja skozi odprtino na koncu varilne pištole.

Vsi izdelki iz programa dodajni material.