Filter

RO varilni aparati za ročno obločno varjenje z oplaščeno elektrodo so ena izmed najbolj razširjenih metod ročnega varjenja legiranih in nelegiranih jekel. Pri samem varjenju pa se uporablja elektroda za varjenje z enako kemično sestavo kot osnovni material.

RO varilni aparati so prenosni varilni aparati, ki se uporabljajo pri varjenju jeklenih konstrukcij in v različnih industrijah. Ročno obločno varjenje je namenjeno tudi varjenju aluminijaste, nikljeve in bakrene zlitine. V naši ponudbi boste našli različne varilne aparate za varjenje po MMA postopku, med katerimi so enofazni kot trofazni.

Uporaba tehnike varjenja je odvisna od osnovnega materiala varjenca, materiala in elektrode, ki jo bomo uporabili. Lega varjenja, ter kakovost elektrode nam določita hitrost varjenja. Najmanj zahteven var je vodoravni in ga lahko varimo z elektrodami, ki se hitro talijo, ter počasi ohlajajo. S tem dosežemo visoko hitrost varjenja. Poševno, vodoravno ali varjenje z zgoraj navzdol zahteva izkušnje in uporabo elektrod, ki se hitro ohlajajo, kar preprečuje stekanje vara s področja varjenja. Te vrste elektrod se počasneje odtaljujejo, kar pomeni da smo primorani variti počasneje.

Preverite še ostale izdelke iz programa varilni aparati.