Pri SQS nudimo širok izbor vrhunskih varilnih naprav za vse vrste varjenja – MIG MAG, TIG, plazemsko, orbitalno, uprovno … Smo dobavitelj priznanega ameriškega podjetja Lincoln Electric. Inverterski varilni aparat za pravega varilca. V našem bogatem programu se nahajajo vsi aparati, ki jih potrebujete za varjenje:

  1. RO aparati za ročno obločno varjenje
  2. TIG aparati za varjenje v vseh legah
  3. MIG MAG aparati za varjenje s polnimi in napolnjenimi žicami
  4. EPP aparati zavarjenje po EPP varilnem postopku
  5. aparati za uporovno varjenje za različne postopke varjenja vijakov in čepov
  6. varilni agregati za varjenje konstrukcij, nerjavečih jekel, cevi, za vzdrževalna dela
  7. plazemski rezalniki za hitro in natančno rezanje
  8. aparati za orbitalno varjenje za postopke varjenja TIG in MIG.

Preverite celoten program varilna oprema.

Najpogostejša vprašanja, ki si jih je smiselno zastaviti pred izbiro/nakupom ustreznega varilnega aparata

Koliko jakosti toka potrebujem za varjenje?

Amperaža meri količino električne energije, ki teče, in je enaka toku – to je toplota. Priporočljivo je, da vsak 0,025 cm debeline materiala zahteva 1 amper moči, tako da varjenje osnovnega materiala, ki je debel 0,3125 cm zahteva 125 amperov, medtem ko bi varilni material debeline 0,625 cm zahteval 250 amperov.

Kaj je delovni cikel ali intermitenca pri varjenju?

Delovni cikel varilnega vira energije je število minut v 10-minutnem obdobju, v katerem lahko aparat neprekinjeno deluje, preden se pregreje. Zato lahko aparat, ki je ocenjen s 40-odstotnim delovnim ciklom, deluje 4 minute, nato pa mora 6 minut počivati. Ocene delovnega cikla so vključene v specifikacije izdelka aparata in običajno temeljijo na amperih in uporabljenem postopku varjenja. Pri varjenju z nižjimi močmi se delovni cikel poveča in obratno.

Koliko delovnega cikla potrebujem pri varilnem aparatu?

Stopnja delovnega cikla, ki jo potrebujete pri varilnem viru energije, je odvisna od vrste dela, ki ga boste najpogosteje opravljali. V delavnici ali garaži bo aparat z nižjo stopnjo delovnega cikla običajno pokrival večino delovnih mest. Operater najverjetneje vari pri nižjih amperažah in se pogosteje ustavlja, kar daje stroju možnost, da se ohladi. Operaterji, ki varijo v okolju lahke proizvodnje ali izdelave, varijo pri višjih amperažah in pogosteje, zato običajno uporabljajo stroj s 60-odstotnim delovnim ciklom.

Kateri je najboljši varilni aparat za zunanje varjenje?

Medtem ko lahko številne varilne postopke opravite zunaj, so nekateri postopki lažji kot drugi, ko ste na prostem. Za zunanja varilna dela, npr. na kmetiji, je najverjetneje, da boste uporabili obločno varjenje ali samo zaščiteno varjenje s talino, saj noben od teh postopkov ne zahteva zaščitnega plina. Izbira vsestranskega večprocesnega varilnega aparata zagotavlja prilagodljivost za reševanje različnih del na prostem. Obločno varjenje je dobro za hitra varilna opravila ali popravila na umazani kovini, medtem ko je postopek s pretočnim jedrom s podajanjem žice učinkovitejši, če imate obsežnejši projekt.

Kateri je najboljši aparat za varjenje v delavnici?

Pri izbiri varilnega aparata za vašo delavnico najprej upoštevajte svoje potrebe po toku in razpoložljivo moč. Čeprav morda ne potrebujete najzmogljivejšega stroja, ki je na voljo, ne pozabite, da boste v prihodnosti morda naleteli na varilne projekte, ki zahtevajo več toka ali moči, ali pa boste morda želeli variti aluminij. Večprocesni varilni aparati so odlična izbira za varjenje v delavnicah. Ti vam omogočajo uporabo različnih varilnih postopkov, ne da bi morali kupiti več strojev, tako da lahko enostavno preklapljate med obločnim varjenjem, TIG ali MIG varjenjem in ostalimi postopki, odvisno od opravila.