Elektrode za varjenje
Lincoln Electric ima široko paleto prevlečenih elektrod za varjenje različnih vrst materiala in debeline. Elektrode so na voljo v različnih vrstah embalaže, vključno z embalažo Linc Can ™ in Sahara ™, ki je izjemno odporna na vlago.

Širok nabor elektrod za: jeklo, celulozne elektrode, nerjavno jeklo (Inox), nikelj, aluminij, navarjanje.

Grafitne elektrode so na voljo v različnih premerih, ki ustrezajo večini aplikacij. Izdelane so iz ogljika in imajo bakreno prevleko. Uporaba visokokakovostnih materialov zagotavlja stabilen varilni oblok in dolgo življenjsko dobo elektrod.

Varilne elektrode se uporabljajo pri ročno obločnem varjenju. Elektrode je priporočljivo po navodilih proizvajalca pred uporabo sušiti v pečeh ki so namenjene za sušenje elektrod. Obstaja več vrst oplaščenih elektrod, ki se delijo glede na vrsto obloge:

– bazične elektrode; z njimi lahko varimo v vseh legah; imajo zelo dobre mehanske lastnosti, in posledično dober zvar in žilavost pri nizkih temperaturah.

– rutilne elektrode; talijo se v večjih kapljicah, kar je prednost pri varjenju zvarnih žlebov (kjer so večje špranje). Ne potrebujejo visoko varilno napetost in zelo hitro vžigajo. Glede na vžig in odstopanje žlindre so malenkost boljše kot bazične elektrode.

– kisle elektrode; talijo se hitro v obliki finih kapljic; Z njimi naredimo gladek zvar.

– celulozne elektrode; v samem plašču elektrod se nahaja celuloza. Z njimi se lahko vari v vseh legah. Namenjene so za varjenje cevovodov (večjih cevi).